blazen in de schelp

 

Een fenomeen dat voorkomt in de schelp van een spa, blazen of opwellingen.

 

Blazen in de spa schelp kunnen zich na enige maanden gaan vertonen. Men vraagt zich af of dit kwaad kan en of dit eigen schuld is. Voor dat laatste kan ik u gerust stellen. Blazen in de schelp komen voornamelijk voor bij spa’s uit China. De fabricage van een schelp vergt een zeer nauwkeurige voorbereiding. Er wordt gewerkt met een moeder mal. De mail ziet eruit als een spa. Direct op de moeder mal wordt een plaat acryl geschoven en vastgezet aan de randen. Daarna gaat deze onder een rij Halogeen lampen die samen een hoge temperatuur bereiken. . 

blazen in de schelp

Duidelijk voorbeeld van blazen in de schelp

Door de hoge temperatuur zakt de acrylplaat in. e plaat zakt tot op de moeder mal ineen. Daarna wordt er een klep opengezet, die een enorme hoeveelheid lucht tussen de moeder mal en het warme acryl weg zuigt en zo een vacuüm vormt. Het warme acryl zuigt zich als het ware vast aan de vorm van de moeder mal. Vrijwel direct is de plaat zodanig afgekoeld dat deze makkelijk kan worden verwijdert en heeft de spa schelp zijn definitieve vorm. 

https://www.youtube.com/watch?v=vrCqbuli78c&noredirect=1

De kwaliteit is erg belangrijk. Acryl is opgebouwd uit enkele lagen. spa service, onderhoud en reparatieDe kwaliteit van het acryl is afhankelijk van hoe deze lagen met elkaar verbonden zijn. Ten slotte is de opslag na productie bepalend voor de kwaliteit. Dus er zijn veel factoren die kunnen bewerkstelligen dat bijvoorbeeld de opperlaag plaatselijk gaat loslaten en de zo gevreesde spa blazen optreden.

Wat kan je eraan doen?

Er is heel weinig of niets aan te doen wanneer uw spa deze blazen vertoond. Meestal gebeurt dit pas na enkele jaren. Ga niet proberen deze door te prikken of weg te halen. U zal er uw spa mee beschadigen en er zeker niet mooier mee maken. U kunt ze beter ongemoeid laten en hopen dat het niet erger wordt. 

Garantie?

Afhankelijk van uw leverancier en de garantie bepalingen zullen bepalen of u daadwerkelijk gebruik kan maken van de garantieregeling. Overleg hierover met uw leverancier.

Heeft u vragen hierover? Neem dan even contact op alstublieft.

Direct contact

Well-Tec, spa en bubbelbad service en onderhoud.

Wij zijn uw spa en bubbelbad specialist. Wij helpen u met het onderhoud en de reparatie van uw spa of bubbelbad.

info@well-tec.nl
06 282 076 73
KvK nummer: 17284329

Zoeken op categorie:

Recent op deze site:

spa service