Een spa en ongedierte,

Ongedierte en mensen gaan niet samen. Maar net als mensen kunnen ongedierte als muizen, ratten, mieren etc, genieten van de warmte en beschutting in uw spa.

een spa en ongedierte

Een spa en ongedierte? Hoe kun je deze overlast voorkomen. We zetten een paar punten op een rij.

De omgeving van uw spa heeft invloed op de aantrekking van muizen en/of ratten. Is de omgeving netjes en opgeruimd, dan zal de overlast te verwaarlozen zijn. Zoals u weet zijn deze beesten altijd opzoek naar voedsel en beschutting. Uw spa is niet alleen voor u. Ook voor deze dieren is het een bron van genot en ontspanning.

Omdat u er van geniet en uzelf extra verwent met versnaperingen, blijven er in de omgeving van uw spa wel eens  etensresten rondslingeren. Hebben ze die eenmaal gevonden, dan vergeten ze dat niet zo snel. Ze komen geheid terug op verkenning. Ze zullen verder zoeken en al snel eindigt hun zoektocht in uw spa, onder uw voeten. De perfecte gelegenheid om een gezinnetje te stichten. Mooi gangenstelsel uitgraven in het isolatieschuim en vaste plekjes reserveren voor hun behoeftes. Muizen kunnen er een zootje van maken, maar blijven van de leidingen af. Ratten daarentegen willen u wel eens en knagen met gemak door een leiding. U merkt op een ochtend dat uw spa leeg staat.een spa en ongedierte

Dit is niet wat u wil.

Zorg daarom voor een schone omgeving en ruim etensresten op. U kunt er voor zorgen, dat uw spa niet direct toegankelijk is voor dit gespuis. Vaak komen ze binnen op de hoeken van uw spa. U kunt dit voorkomen door deze dicht te maken met stevig gaas. Controleer regelmatig of dit gaas niet is stuk geknaagd. Maak eventuele gaten dicht in de omkasting. Vervang rot geworden hout door nieuwe panelen. Bedenk dat een muis maar een heel klein gaatje nodig heeft om toegang te hebben. Konijnen, honden en katten verblijven in nabijheid van een spa kunnen ongedierte aantrekken. Het dagelijks voedsel is waar de muis en rat makkelijk toegang toe heeft.

Nog meer narigheid?

een spa en ongedierte

Niet alleen muizen en ratten kunnen overlast bezorgen. Ook mieren kunnen er wat van. In de zomermaanden kunnen bijen en wespen uw relax moment aardig verpesten. Vooral in warme maanden zijn bijen opzoek naar water, of een leuk plekje om een nest te bouwen. Fijn achter de omkasting, uit het zicht en lekker warm. Elke scheur of kier in uw omkasting moet worden dichtgemaakt.

Tot slot de mieren als je het over een spa en ongedierte hebt. Ze komen af op rot hout en vocht. Ze graven hun gangenstelsel en leggen hun eitjes. Ze kunnen zorgen voor grote zandverplaatsingen. Wat je eraan kan doen om dit te voorkomen? Droogte en hygiëne van de omgeving si een oplossing. Mieren zijn in staat de hele spa te ondermijnen. Dit mag u niet onderschatten. Een mierenverdelger kan veel ellende voorkomen.

Een spa en ongedierte, u kunt er zelf veel aan doen!
Meer weten? Neem contact met ons op! »