Jacuzzi kopen

jacuzzi kopen

Een jacuzzi kopen. Waarop moet je letten.

 

Misschien zit je nog met de vraag of het een gebruikte of nieuwe jacuzzi gaat worden. Een nieuwe jacuzzi kopen is tegenwoordig niet zo moeilijk als enkele jaren geleden. De spa’s zijn meestal al voorzien van een betrouwbaar besturingssysteem. Vroeger was dat wel anders toen er nog vaak nieuwe jacuzzi’s met Chinese besturingen werden verkocht. Let bij aankoop van een gebruikte spa op om  grote onkosten te vermijden. Wij leggen je uit waar je het beste op kunt letten.

 

Gebruikte jacuzzi kopen

Wil je een gebruikte jacuzzi kopen, ga dan niet over een nacht ijs. De kans op een miskoop ligt op de loer. Je twijfelt of je wel voldoende kennis hebt. Ga vooral meerdere spa’s bekijken en neem de tijd. Maak foto’s en vergelijk het aanbod.

Wat is belangrijk bij een tweedehandse spa kopen.

Allereerst kijk je of er een betrouwbare besturing is geïnstalleerd. Te denken valt aan bijvoorbeeld Balboa of Gecko besturing. Balboa besturingen en Gecko komen het meeste voor. Het vervangen van onderdelen is bij deze geen probleem omdat die ruim voorhanden zijn. 

De pompen:

Een spa bestaat uit een circulatiepomp en enkele jet-pompen. De circulatiepomp is de pomp die rechtstreeks is verbonden met de spa verwarming. Controleer bij alle pompen of deze lekkage vertonen. Je ziet dit aan de onderkant van de spa pomp. Mocht er een pomp lek zijn, dan is repareren noodzakelijk. Lekt de pomp al langere tijd, dan is het mogelijk dat de pomp meer geluid maakt dat storend kan zijn. Zit er veel kalk aanslag op het kunststof gedeelte van de pomp, wet-end genaamd, dan is de spa pomp aan onderhoud toe en moet het complete wet-end worden vervangen.

Binnenin de spa.

Ga je een gebruikte jacuzzi kopen neem dan altijd een zaklamp mee. Laat de technische ruimte zien waar de besturing en pompen staan opgesteld. Ga gerust op uw knieën om diep in de ruimte te kunnen kijken. Controleer of er ergens een natte plek staat, of dat het ergens druppelt. Is de ruimte muf en oogt alles vochtig, let dan op. De spa zou lange tijd uitgeschakeld kunnen zijn.  De kans op lekkage en pomp storingen wordt dan groter.

De omkasting.

De eerste jacuzzi’s van jaren geleden werden uitgevoerd met een houten omkasting. Warempel, de Chinese spa’s waren de eerste die ze met kunststof uitvoerde. De houten omkasting vraagt veel onderhoud. Door weersinvloeden kan het hout gaan rotten. Controleer hierop en kijk dan vooral aan de onderkant en in de hoeken. Vernieuwen van de  omkasting is kostbaar en geen eenvoudig werk. Een houten jacuzzi omkasting heft elk jaar onderhoud nodig.

De jets.

Kijk goed in de spa. Let op of je losse jets of ontbrekende jets ziet. Laat de pompen in hoge snelheid lopen en kijk of er dan jets loskomen uit de schelp. Niet alle jets zijn vervangbaar. Voor de uitstraling kan het een storende factor zijn.

De spa cover.

Probeer zelf even of het cover makkelijk is open te krijgen. Is de cover erg zwaar, dan zit er weinig anders op dan het cover te vervangen. Kijk gelijk ook even naar de toestand van een eventueel geïnstalleerde coverlift.

Hulp inroepen om een gebruikte jacuzzi te kopen.

Wij hebben veel ervaring in jacuzzi controles uitvoeren. We zijn echter geen helderziende. Een op het oog perfecte spa en onderdelen, kan altijd een onzichtbare storing herbergen. We hebben de expertise om de jacuzzi goed te controleren op de alle aspecten. We weten waarop te letten en misleidingen zijn snel ontdekt. Voor u de perfecte en gemakkelijke keuze.

 

 

Direct contact

Well-Tec, spa en bubbelbad service en onderhoud.

Wij zijn uw spa en bubbelbad specialist. Wij helpen u met het onderhoud en de reparatie van uw spa of bubbelbad.

info@well-tec.nl
06 282 076 73
KvK nummer: 17284329

Zoeken op categorie:

Recent op deze site:

spa service