Muizen overlast in een spa,

 

Ongedierte en mensen gaan niet samen. Maar net als mensen kunnen ongedierte als muizen, ratten, mieren etc, genieten van de warmte en beschutting in uw spa.

 

een spa en ongedierte ratten

Hoe komt deze muizen overlast in een spa ?

 

De omgeving van uw spa heeft invloed muizen in een spa. Is de omgeving netjes en opgeruimd, dan zal de overlast te verwaarlozen zijn. Zoals u weet zijn deze beesten altijd opzoek naar voedsel en beschutting. Uw spa is daarom vaak niet alleen voor u. Ook voor deze dieren is het een bron van genot en ontspanning.  Er blijven in de omgeving van uw spa weleens etensresten rondslingeren. Hebben ze die eenmaal gevonden, dan komen ze graag een keer terug. Verder zoeken leert ze al snel hun zoektocht in uw spa verder te zetten. Een prima hotel en gelegenheid om een gezinnetje te stichten. Mooi gangenstelsel uitgraven in het isolatieschuim en vaste plekjes reserveren voor hun behoeftes.

Muizen overlast in een spa, ze kunnen er een zootje van maken.

 

Muizen in een spa zorgen voor stank en viezigheid. Ratten willen wel eens door een leiding knagen. U merkt dat op een ochtend dat uw spa leeg staat.muizen in de spa Dit is niet wat u wil. Zorg daarom voor een schone omgeving en ruim etensresten op. U kunt ervoor zorgen, dat uw spa niet direct toegankelijk is voor dit gespuis. Meestal komen ze via de hoeken van uw spa binnen. U kunt dit voorkomen door deze dicht te maken met een stevige prop gaas. Controleer regelmatig of dit gaas niet is stuk geknaagd. Maak eventuele gaten dicht in de omkasting. Vervang rot geworden hout door nieuwe panelen. Bedenk dat een muis maar een heel klein gaatje nodig heeft om toegang te hebben. Konijnen, honden en katten die verblijven in de nabijheid van een spa kunnen ongedierte aantrekken. Het dagelijks voedsel voor deze dieren is waar meestal de muis en rat makkelijk toegang toe heeft. Hebben de buren overlast gevende dieren, overleg dan met hen als u er problemen van heeft.

Nog meer narigheid in een spa?

 

een spa en ongedierte bijen

Niet alleen muizen en ratten kunnen overlast bezorgen. Ook mieren kunnen er wat van. In de zomermaanden kunnen bijen en wespen uw relax moment aardig verpesten. Vooral in warme maanden zijn bijen opzoek naar water, of een leuk plekje om een nest te bouwen. Fijn achter de omkasting, uit het zicht en lekker warm. Elke scheur of kier in uw omkasting kunnen daarom beter worden dichtgemaakt. En dan heb je de mieren die afkomen op rot hout en vocht. Ze graven hun gangenstelsel en leggen hun eitjes. Ze kunnen zorgen voor grote zandverplaatsingen. >Wat kun je eraan doen om dit te voorkomen? Droogte en hygiëne van de omgeving is een oplossing. Leg een doosje mieren gif in de spa, want mieren zijn in staat de hele spa te ondermijnen. Dit mag u niet onderschatten. Een mierenverdelger kan daarom veel ellende voorkomen.

Wat helpt als oplossing om muizen overlast in een spa te weren.

 

U kunt van vierkant vogelgaas een dichte prop maken. De muizen komen binnen via de hoeken in uw spa. Prop het gaas goed in hoeken. Vaak met een beetje moeite, maar doe het secuur. Muizen kunnen er dan niet meer door en ratten dus ook niet. Let op ze hebben heel weinig ruimte nodig om binnen te komen. Maak daarom een dichte prop en niet gewoon een stukje gaar vin de hoek maken. Daar komt een muis geheid doorheen.