Spa blower koelt water af

 

Een spa blower gebruikt de lucht tussen de schelp van de spa en de omkasting. 

Daarna haalt een blower in werking zijn lucht van buitenaf. 

spa blower koelt water af
Een gewone spa blower

De lucht zal daardoor vaak koeler zijn dan het water, zeker in de wintermaanden. Gevolg, het water koelt snel af en zal dan minder prettig aanvoelen. Hier komt nog bij dat door de bubbelvorming op het water ook de temperatuur sneller zal zakken, omdat de bubbels zorgen voor een groter contact met de buitenlucht. In de zomermaanden zie je wel eens dat bij hoge temperatuur buiten, het water juist warmer wordt dan de ingestelde temperatuur. De blower gebruiken in de wintermaanden is daarom niet zo verstandig, tenzij uw spa is aangesloten op krachtstroom. In dat geval blijft de verwarming het water verwarmen. Is uw spa aangesloten op 1 fase dan verwarmt uw spa waarschijnlijk niet tijdens het gebruik van de spa. 

Kun je verder nog iets doen aan de afkoeling. 

Gebruik de spa blower niet lange tijd aaneen, zodat niet alle lucht wordt weggezogen. Sluit de spa cover als u de spa niet in gebruikt heeft.

U kunt de spablower tegenwoordig ook laten vervangen met een ingebouwd verwarmingselement. Neem contact op als u dit door ons wil laten verzorgen. De industrie heeft dit probleem daarmee grotendeels opgelost. De lucht die in de blower passeert wordt dan voorverwarmd en zal hierdoor het water minder snel of nauwelijks afkoelen. 

Direct contact

Well-Tec, spa en bubbelbad service en onderhoud.

Wij zijn uw spa en bubbelbad specialist. Wij helpen u met het onderhoud en de reparatie van uw spa of bubbelbad.

info@well-tec.nl
06 282 076 73
KvK nummer: 17284329

Zoeken op categorie:

Recent op deze site:

spa service