Spa en veiligheid voor uw kinderen.

spa en veiligheid Als u kinderen heeft, er zijn stappen die u moet nemen om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn wanneer ze spelen in de buurt van een spa of jacuzzi.

Het meest voor de hand liggende gevaar is dat in een onbewaakt moment kind-in-spaeen kind in de spa valt en verdrinkt. Daarom is het essentieel om kinderen te begeleiden die gebruik maken van een spa. Kinderen die in de buurt van een ongebruikte spa spelen zijn ook in gevaar. Zorg ervoor dat uw spa is afgedekt eventueel met kinderslot om toegang tot de spa te verhinderen. Spa covers moet sterk genoeg zijn om het gewicht van een kind te weerstaan, kinderen klimmen graag.

Beperk de lengte van de tijd die kinderen doorbrengen in de spa. Hun huid is dunner en minder goed in staat om te gaan met hoge watertemperaturen. Overmatig gebruik van een spa door een kind kan leiden tot oververhitting of brandwonden op de huid. Let ook op dat de temperatuur van het water niet te hoog is om Hyperthermie te voorkomen.

Vertel de kinderen dat ze uit de buurt van de filter moeten blijven. De krachtige zuigende werking in het filter compartiment kunnen de handjes vast zuigen en zelfs lange haren. 

Kinderen kunnen in de verleiding komen om elektrische apparaten, zoals radio’s, naar de spa te brengen om naar muziek te luisteren. Elektriciteit en water is een gevaarlijke combinatie. Leg aan de kinderen uit dat ze nooit moeten gebruiken maken van elektrische apparaten in de spa.

Houd dus toezicht op de kinderen, een onbewaakt ogenblik kan teveel zijn. Behoed u daarvoor en zorg dat een spa ook daadwerkelijk ontspanning biedt.
Meer weten? Neem contact met ons op! »