Spa filter hoe en wat

spa filter hoe en wat

Uw spa filter zorgt voor de beste prestaties van uw spa.

 

Ze werken ongemerkt  en filteren de kleinste vervuiling als het water door het filter gaat. Het is daarom de belangrijkste buffer die ervoor zorgt dat uw verlost wordt van zweefvuil. Het vuil dat door de spa filter word opgevangen, moet bij regelmaat worden verwijdert, liefst een maal per week. Dit is erg belangrijk want het bepaald hoe het water er uiteindelijk uit gaat zien. Laat u dit achterwege dan wordt het systeem belast met organisch vuil wat uw pompen en verwarming kan beschadigen. Bovendien wordt het water dusdanig organisch belast dat een bad nemen niet meer is aan te raden.

Hotspring spa filter

Hotspring spa filter

De ontwikkeling vaan spa filters staat niet stil. Zo zie je dat Hotspring hun eigen TRI-X-filters heeft ontwikkeld. Deze keramische filters houden zevende vuildeeltjes beter vast dan papieren filters. De TRI-X- filters hebben normaal gesproken een levensduur van wel 6 jaar. De prijs ervan ligt daardoor ook een stuk hoger dan gewone traditionele filters.

 

 

Filter soort  schoonmaak extra reiniging Vernieuwen
“papieren” filterpatroon Spoel elke week af met een tuinslang Gebruik daarbij een filter reiniger.Azijn kan helpen vuil op te lossen Gebruik een extra set filters. Het vuile set kan dan enkele dagen in een oplossing van azijn intrekken. Vervang elk jaar, afhankelijk van gebruik en  slijtage.
Hotspring spa filter spuit elke week af met een tuinslang Gebruik daarbij een filter reiniger. Azijn kan helpen vuil op te lossen. Gebruik een extra set filters. Het vuile set kan dan enkele dagen in een oplossing van azijn intrekken. Vervang elke 4-6 jaar, afhankelijk van gebruik en slijtage.

Maakt u gebruik van papieren filter patronen, gebruik dan geen hoge drukreiniger. Deze beschadigd de structuur van het filter en veriest dan snel een goede werking. de spa filter reinigen kan met een tuinslang. Het werkt beter om het spuitpistool te verwijderen en de slag dusdanig dicht te knijpen dat je een sterke straal hebt. In de handel zijn verscheidene hulpmiddelen om een spa filter schoon te maken.

Direct contact

Well-Tec, spa en bubbelbad service en onderhoud.

Wij zijn uw spa en bubbelbad specialist. Wij helpen u met het onderhoud en de reparatie van uw spa of bubbelbad.

info@well-tec.nl
06 282 076 73
KvK nummer: 17284329

Zoeken op categorie:

Recent op deze site:

spa service