Spa isolatie

 

Is uw spa goed geïsoleerd? Over dit onderwerp bestaan veel mythen en verhalen.

 

spa isolatie

Zorg voor goede isolatie

Goede spa isolatie zorgt voor minder energie verbruik om het water te verwarmen en warm te houden. Water dat warm blijft, verhoogt niet alleen het plezier voor de gebruiker, het verlaagt ook uw energierekening. 

Wanneer is een spa goed geïsoleerd?

Bekende spa merken zweerde vroeger bij het volledig isoleren van de spa met schuim. Tegenwoordig is deze manier van spa isolatie achterhaald, De reden is dat volledige isolatie erg kostbaar is voor de fabrikant.  Ook blijkt in de praktijk dat muizen deze isolatie gebruiken voor nakomelingen. Ook bewijst onderzoek dat een dergelijke spa isolatie veel vocht vasthoud en dat is juist niet goed voor de isolatie. Een lekkage opzoeken is erg frustrerend bij een volledige isolatie.

Tegenwoordig is de schelp van de spa voorzien van een laag isolatieschuim van enkele centimeters. Daarbij heeft ook de omkasting isolatiemateriaal aan de binnenzijde gekregen. Dit voorkomt dat de wind en koude vrij spel heeft.  De pompen en watertemperatuur van de spa, houden de loze ruimte op temperatuur. 

Zelf je spa isoleren?

Veel klanten vragen of ze de spa isolatie zelf kunnen verbeteren. Soms zie je spa’s die door de eigenaar zijn volgepropt met isolatie dekens, plastic, etc. Zelfs de pompen zijn volledig ingepakt. Mijn advies is altijd om dit niet te doen. De pompen moeten hun warmte kwijt kunnen. Wilt u toch zelf isoleren zorg dan liever dat de spa omkasting is voorzien van een goed isolatiemateriaal. Prima geschikt is radiatorfolie, die zorgvuldig wordt aangebracht. Als extra voorziening kun je een isolatiedeken kopen als bescherming vanaf de buitenkant. Een goed idee bij sterk dalende temperaturen. Het beschermt  uw spa en bevriezing van leidingen.

Lees ook dit artikel dat hieraan zeker bijdraagt.

Direct contact

Well-Tec, spa en bubbelbad service en onderhoud.

Wij zijn uw spa en bubbelbad specialist. Wij helpen u met het onderhoud en de reparatie van uw spa of bubbelbad.

info@well-tec.nl
06 282 076 73
KvK nummer: 17284329

Zoeken op categorie:

Recent op deze site:

spa service