Spa isolatie

 

Is uw spa goed geïsoleerd? Over dit onderwerp bestaan veel mythen en verhalen.

 

spa isolatie

Zorg voor goede isolatie

Goede spa isolatie vermindert de hoeveelheid werk die uw spa moet doen om het water te verwarmen en warm te houden. Water dat warm blijft, verhoogt niet alleen het plezier van de gebruiker, het verlaagt ook het energieverbruik – en dus uw energierekening.  Maar wanneer is uw spa goed geïsoleerd? Bekende spa merken zweren bij het volledig isoleren van de spa met schuim. Andere vinden deze isolatie achterhaald, meestal om reden dat volledige isolatie erg kostbaar is.  Bovendien bewijst onderzoek dat volledige spa isolatie niet de goede isolatie is. In de praktijk is een volledige isolatie bij een lekkage erg hinderlijk. Het werkt de isolatie juist tegen omdat het schuim erg veel water opzuigt.

Een lekkage opzoeken is erg frustrerend bij een volledige isolatie. Echter Muizen zijn erg gesteld op een volledig geïsoleerde spa. Ze zorgen voor een volledig netwerk aan gangenstelsels en nestvoorzieningen die buiten uw zicht worden geconstrueerd. 

Nu zie je vaak dat alleen de schelp een laag schuim bevat van enkele centimeters. Ook de omkasting heeft isolatiemateriaal aan de binnenzijde Dit voorkomt dat de wind vrij spel heeft.  De pompen verwarmen deze ruimte. Weersinvloeden worden van buitenaf geblokkeerd en is daarom geen slechte combinatie.  Soms zie je spa’s die door de eigenaar zijn volgepropt met isolatie dekens. Zelfs de pompen zijn volledig ingepakt. Mijn advies is om dit niet te doen. De pomp kan de warmte niet kwijt waardoor  problemen op de loer liggen. Wilt u toch zelf isoleren zorg dan dat de spa omkasting is voorzien van een goed isolatiemateriaal, bijvoorbeeld radiatorfolie, die netjes wordt aangebracht. Als extra voorziening kun je een isolatiedeken aanschaffen als bescherming. Een goed idee bij sterk dalende temperaturen. Het beschermt  uw spa en natuurlijk bevriezing van leidingen.

Lees ook dit artikel dat hieraan zeker bijdraagt.

Direct contact

Well-Tec, spa en bubbelbad service en onderhoud.

Wij zijn uw spa en bubbelbad specialist. Wij helpen u met het onderhoud en de reparatie van uw spa of bubbelbad.

info@well-tec.nl
06 282 076 73
KvK nummer: 17284329

Zoeken op categorie:

Recent op deze site:

spa service