Spa leidingen reinigen

Hoe kun je de spa leidingen reinigen?

 

Al jaren gebruik je de spa zonder problemen, totdat er plotseling viezigheid in het water drijft.

 

Dat is wel het laatste wat je wil, het water is opeens vies en er zweven allerlei rare slierten in. Jarenlang is alles goed gegaan en met regelmaat doe je een blokje chloor in de drijver. Spa leidingen reinigen is nooit nodig geweest. Hoe kan het dan toch dat je opeens de leidingen zou moeten reinigen. 

Een voorbeeld:

Het blokje chloor zal er niet voor zorgen dat er geen biofilm wordt afgezet in de leidingen. Geholpen door haargel, cosmetica, zeepresten in de kleding etc. wordt het water dusdanig belast dat er een heel dun laagje aan de binnenkant van de leiding blijft plakken. Duurt de belasting maar lang genoeg, dan wordt dit laagje vanzelf dikker. Totdat je op een mooie lentedag besluit de spa eens goed te reinigen. Het is 26 graden buiten een mooi karweitje. Je sponst er even doorheen en het is tijd de spa leeg te pompen. De buurman roept dat de koffie klaar is en je denkt, dat moet kunnen effe een bakje doen bij de buurman.

Het was gezellig en iets uitgelopen. Terug bij de spa merk je dat de dompelpomp gewoon doorgaat met zijn werk ook al is de spa leeg. je ziet dat de schelp zelfs helemaal droog is door de zon, lekker makkelijk. Nog even de spa vullen en hij kan weer opwarmen. om de leidingen te reinigen komt niet in je op.

De dag erop ga je toch nog maar eens kijken en besluit de pompen maar eens te testen, je weet maar nooit. Eerst de lucht uit de pomp en dan stoomt hij met volle kracht vooruit. Je schrikt je ziet geesten uit de jets komen, je begrijpt er niks van. Wat is er met mijn spa gebeurt.

Hoe komen die schilfers:

Dat zal ik even voor je uitleggen. In de tijd dat je heerlijk bij de buurman gezellig aan het keuvelen was, werd je spa leeggepompt. Toen je terugkwam was hij allang leeg. De leidingen van je spa waren eerst op de temperatuur van 38 graden, die je had ingesteld. Toen het water eruit was gepompt, is de temperatuur van de leidingen gezakt. Hierdoor krimpt de flexibele leiding en droogt de biofilm snel op. Daarom laat de film los van de leiding. De pompen doen de rest. Door de kracht worden alle losse schilfers door de jest in de spa geblazen en is het water niet aan te zien.

Wat te doen:

De spa leidingen reinigen is het enige alternatief om dit op te lossen. Doe dit goed en terdege, neem daarvoor het juiste reinigingsmiddel dat krachtig genoeg is en speciaal ontwikkeld om spa leidingen te reinigen. Zo zet je meteen de legionellabacterie buitenspel.spa reinigen spa reinigen

Direct contact

Well-Tec, spa en bubbelbad service en onderhoud.

Wij zijn uw spa en bubbelbad specialist. Wij helpen u met het onderhoud en de reparatie van uw spa of bubbelbad.

info@well-tec.nl
06 282 076 73
KvK nummer: 17284329

Zoeken op categorie:

Recent op deze site:

spa service