Spa of Jacuzzi omkasting

Spa of Jacuzzi omkasting vernieuwen

 

Een dilemma voor veel mensen die al een spa op leeftijd hebben. De spa of jacuzzi omkasting is door weersinvloeden zodanig aangetast dat er iets mee moet gebeuren. Het gaat ten koste van het aanzicht en zonder er zelf erg in te hebben, nodigt het niet meer uit om gebruik te maken van de spa. Ligt er ook nog eens een kapotte cover bovenop, dan is dat voldoende reden om de spa te laten voor wat hij is. Zonde van de spa en hoe langer u wacht met opknappen, des te sneller het erger wordt.

 

Hoe een Spa of Jacuzzi opknappen

In de praktijk kom ik allerlei manieren tegen om  de slijtage te maskeren. Van plastic er rond spannen tot bekleden met lakens etc. Men weet vaak niet hoe dit karwei ter hand te nemen. Het eenvoudigste is een nieuwe spa omkasting bestellen. Maar helaas, die worden niet aangeboden. Blijft er niet veel anders over dan de klus zelf ter hand te nemen, of een goede vriend of timmerman te raadplegen. spa of jacuzzi omkasting

Om te beginnen verwijder je eerst al het hout van de omkasting van de spa. Zo heb je een goed overzicht wat vervangen dient te worden. Kijk kritisch hoe de staanders er aan toe zijn. Meestal zijn er een paar die onderaan rot zijn geworden. Nu is de kans om ook deze te vervangen. neem hiervoor een goede houtsoort die bestand is tegen weersinvloeden. Dit geld ook voor de liggers. Slechtte staanders vervangen, zorgt ervoor dat de nieuwe omkasting langer meegaat. De staanders dragen het hele gewicht van een spa. Zijn deze doorgerot, dan zal de spa gaan inzakken door het enorme gewicht.

Materiaal keuze voor een spa omkasting

Met een beetje fantasie is er werkelijk van alles mogelijk. U bent echt niet gebonden om hout te gebruiken voor een spa of jacuzzi omkasting. Ga bijvoorbeeld eens opzoek naar dunne kunststof panelen of schrootjes.  Maak gebruik van dun materiaal, zo kunt u de uitsparing onder de rand van de spa gebruiken om ze weer netjes weg te werken. Monteer de schrootjes liever niet rechtstreeks op het houten frame werk. Er komt een tijd dat het een keer moet worden weggehaald en dan moet elk schrootje weer worden verwijdert. Maak bij voorkeur de panelen op een dun maar sterke ondergrond die passen tussen de staanders. Schroef dit hele paneel op het frame en je hebt altijd de mogelijkheid van verwijderen als het nodig is.

Gebruik van smalle schrootjes hout is ook een goede mogelijkheid, Gebruik bij voorkeur hout dat tegen indringend vocht bestand is. Kies je voor een zachtere houtsoort, dan dient deze goed te worden behandelt voordat je ze gaat bewerken.  Smalle schrootjes hebben als groot voordeel, dat ze heel goed zijn toe te passen op ronde hoeken. TIPP! Google eens op materiaal keuze. Er zijn veel kunststof producten en houtsoorten die geschikt zijn voor en spa of jacuzzi omkasting.  Als alles is gelukt kunt je een nieuwe spa cover bestellen en onderhouden. Je spa ziet er weer voorbeeldig uit.

 

 

 

Direct contact

Well-Tec, spa en bubbelbad service en onderhoud.

Wij zijn uw spa en bubbelbad specialist. Wij helpen u met het onderhoud en de reparatie van uw spa of bubbelbad.

info@well-tec.nl
06 282 076 73
KvK nummer: 17284329

Zoeken op categorie:

Recent op deze site:

spa service