Spa of jacuzzi Ozonator

spa of jacuzzi ozonator

Een spa of jacuzzi ozonator produceert ozon. de ozon wordt geïnjecteerd in het spa water.

Een van de meest krachtige desinfectiemiddelen is een ozonator. De natuurlijke vorm van zuurstof vernietigd organisch materiaal, bacteriën en virussen door deze te doden of te neutraliseren.

Ozon is 200 keer krachtiger dan chloor en 99,99% effectiever tegen bacteriën en virussen. Als bijkomend voordeel is het enige bijproduct van ozon gewone zuurstof – geen chemische restanten. 

Het is opmerkelijk dat veel spa of jacuzzi bezitters zich niet realiseren dat de  ozonator op raakt. Hij heeft een levensduur van 1½ tot 2 jaar. Daarna is er geen desinfecterende kracht van ozon en kan organisch materiaal snel opbouwen en de kwaliteit van het water verslechteren. Meer chloor gebruik  gecreëerd een chemische onbalans. Dit kan leiden tot spa beschadiging en huidirritaties.

spa of jacuzzi ozonatorEen zuurstofmolecuul bestaat uit twee zuurstofatomen, door ozoniseren wordt er een zuurstofatoom toegevoegd en heeft men een molecuul met drie zuurstofatomen. Dit ozon-atoom vernietigt en oxideert schimmels, bacteriën en virussen, ook wel micro-organismen genoemd. Ozon heeft geen bijproducten omdat het weer wordt omgezet naar  zuurstof.

 Ozon breekt af.

Niet alleen voor vernietigen van micro-organismen is de ozonator geschikt, het breekt ook cosmetica, urine, transpiratie, olie en huid crèmes af. Het Ozon gas wordt geïnjecteerd door middel van het zuig effect, die het geproduceerde ozon gas als het ware in het water vermengd. Laat de werking van de ozonator in uw spa of jacuzzi dan ook minimaal een keer per jaar controleren. Het vermindert het gebruik van chemicaliën. Well-Tec kan dit voor u verzorgen!

Spa Ozonator vervangen.

Ten slotte een ozonator is in vrijwel elke spa ingebouwd. Je hebt ze in verschillende uitvoeringen. De installatie moet aan enkele voorschriften voldoen. Er mag alleen ozon bestendig materiaal worden gebruikt. Vooral relevant is het voorkomen dat er water in het apparaat dringt. Er wordt daarom gebruik gemaakt van een of twee terugslagklepjes. Conclusie, een ozonator installeren dient zorgvuldig te gebeuren. Het is niet alleen een kwestie van de ozonunit vervangen. Bestel direct uw ozonator via onze webshop.

spa of jacuzzi ozonator
Meer weten? Neem contact met ons op! »