Spa reinigen

spa reinigen

 

Een Spa reinigen is nodig na intensief gebruik van uw spa. Ook als u een gebruikte spa heeft gekocht is een spa reiniging geen overbodige luxe.

 

Na verloop van tijd kan er schilfer-vorming optreden in het water. Dit is niet alleen een onprettige gewaarwording, u kunt zich ook de vraag stellen of een goede hygiëne hier in het spel is. De verontreiniging zal bovendien niet bevorderlijk zijn voor  filters, pompen etc. Voordat u allerlei middelen gaat gebruiken leest u beter eerst even dit vervolg.

Hoe komen schilfers in het spa water? 

Door het warme water worden vettige substanties waaronder huidvetten, gels, huid-creme’s, zeepresten etc. makkelijk afgezet aan de binnenkant van het leidingsysteem. Deze laag bouwt zich langzaam verder op. Als u de spa wil schoonmaken en bijvoorbeeld niet meteen in de gelegenheid bent het bad te vullen, zal de vuilafzetting door temperatuurdaling krimpen. Het gevolg is dat de afzetting gaat indrogen en loslaten. Zo ontstaan de schilfers die loskomen als de spa weer in gebruik wordt genomen. Gevolg zijn de vieze velletjes die in het water drijven. Dit kan ook gebeuren als u de spa leeg pompt om een tijdje niet te gebruiken, dan kan een overvloed aan loslatend vuil en schilfers ontstaan. 

Hoe voorkom je schilfering in het spa water.

Gebruik uw spa niet om uw lichaam te reinigen, daarvoor zijn andere baden. Ga even onder de douche staan en was eventueel haargel uit uw haren. Gebruik badkleding die geen zeepresten meer bevatten. Gebruik alleen de juiste spa geuren. Sauna geuren horen niet in uw spa. Daarvoor zijn speciale spa geuren die een oplossend vermogen hebben in het water. Onjuiste geuren belasten de filters enorm en zullen daardoor het filtrerend vermogen verliezen wat weer storingen aan uw spa kan geven.

Vraag advies aan bij Well-Tec spa service.

spa reinigen
vuil wat oplost uit de leidingen.

De praktijk leert ons dat er spa bezitters zijn die niet goed raad weten hoe ze dit soort problemen adequate kunnen oplossen. Ondersteuning en advies is er weinig en goed bedoelde advies van familieleden en kennissen brengt ook vaak geen oplossing.

Well-Tec spa service kan hier hulp bieden. Heeft u een probleem, vragen over legionella, neem dan contact op. We gaan uw spa reinigen en zorgvuldig schoonmaken met het beste product van Ahh-some . De schilfers zullen niet gelijk weg zijn, maar we laten u zien wat u zelf verder kunt doen om eraf te komen, dat gaat helaas niet in een keer reinigen. Wij geven u tips waar vele van zeggen,”dat hebben we nooit geweten”. Well-Tec helpt u vanuit de basis, eerlijk en meedenkend met de klant. Dat is waar we sterk in zijn.-

Direct contact

Well-Tec, spa en bubbelbad service en onderhoud.

Wij zijn uw spa en bubbelbad specialist. Wij helpen u met het onderhoud en de reparatie van uw spa of bubbelbad.

info@well-tec.nl
06 282 076 73
KvK nummer: 17284329

Zoeken op categorie:

Recent op deze site:

spa service