Spa of jacuzzi Ozonator

spa of jacuzzi ozonator

Een spa of jacuzzi ozonator bestaat uit een generator die ozon produceert. hierna wordt de ozon geïnjecteerd in het spa water.

De ozonator is een van de meest krachtige desinfectiemiddelen op aarde. Deze natuurlijke vorm van zuurstof vernietigd organisch materiaal, bacteriën en virussen door deze te doden of te neutraliseren.

Allereerst een spa ozonator maakt ozon aan, is 200 keer krachtiger dan chloor en tot 99,99% effectiever tegen bacteriën en virussen die uw spa water willen besmetten. Als bijkomend voordeel, het enige bijproduct van ozon is gewone zuurstof – geen chemische residuen. 

Vooral het meest opmerkelijk is dat veel spa of jacuzzi bezitters zich niet realiseren dat de spa of jacuzzi ozonator slijt, net als de banden op uw auto. de spa of Jacuzzi ozonator heeft een levensduur van 1½ tot 2 jaar. Dus zonder de desinfecterende kracht van ozon, kan organisch materiaal snel opbouwen en de kwaliteit van het water verslechteren. Daarom proberen veel spa bezitters  dit te compenseren door het toevoegen van steeds meer chemische stoffen.  Bijgevolg chemische onevenwichtigheden creëren, die zelfs kunnen leiden tot spa beschadiging en huidirritaties.

spa of jacuzzi ozonatorEen zuurstofmolecuul bestaat uit twee zuurstofatomen, door ozoniseren wordt er een zuurstofatoom toegevoegd en heeft men een molecuul met drie zuurstofatomen. Dit ozon-atoom vernietigt en oxideert schimmels, bacteriën en virussen, ook wel micro-organismen genoemd. Na de werking van het ozon heeft het zijn werk gedaan en laat het geen bijproducten in het zwembad achter omdat het weer wordt omgezet naar zuurstof.

 Ozon breekt af.

Ozon is niet alleen voor vernietigen van micro-organismen, het vernietigt ook cosmetica, urine, transpiratie, olie en huid crèmes. Ozon wordt geïnjecteerd door middel van het venturi effect, die het geproduceerde ozongas als het ware in het water vermengd. Ozon is een belangrijke vorm van ontsmetting. Laat de werking van de spa ozonator dan ook minimaal een keer per jaar controleren. Het vermindert het gebruik van chemicaliën. Well-Tec kan dit voor u verzorgen!

Spa Ozonator vervangen.

Allereerst een spa ozonator is in vrijwel elke spa ingebouwd. Je hebt ze in verschillende uitvoeringen. Bovendien moet de installatie aan enkele voorschriften voldoen. Verder wordt er alleen materiaal gebruikt die bestand is tegen inwerking van ozon. Vooral relevant is voorkomen dat er water in het apparaat dringt, wordt er gebruik gemaakt van een of twee terugslagklepjes. Dus een ozonator installeren dient zorgvuldig te gebeuren. Het is niet alleen een kwestie van de ozonunit vervangen. U kunt een ozonator bestellen via onze webshop.

spa of jacuzzi ozonator
Meer weten? Neem contact met ons op! »