Spa Ozonator belangrijkste onderdeel van uw spa

Een spa ozonator bestaat uit een generator die ozon produceert. hierna wordt de ozon geïnjecteerd in het spa water. Het is een van de meest krachtige desinfectiemiddelen op aarde. Deze natuurlijke vorm van zuurstof vernietigd organisch materiaal, bacteriën en virussen door deze te doden of te neutraliseren.

De spa ozonator maakt ozon aan, is 200 keer krachtiger dan chloor en tot 99,99% effectiever tegen bacteriën en virussen die uw spa water willen besmetten. Als bijkomend voordeel, het enige bijproduct van ozon is gewone zuurstof – geen chemische residuen.

Wat veel spa bezitters zich niet realiseren is dat de spa ozonator slijt, net als de banden op uw auto. De meeste spa ozonators hebben een levensduur van 1½ tot 2 jaar. Zonder de desinfecterende kracht van ozon, kan organisch materiaal snel opbouwen en de kwaliteit van het water verslechteren. Veel spa bezitters proberen dit te compenseren door het toevoegen van steeds meer chemische stoffen die soms chemische onevenwichtigheden creëren en zelfs kunnen leiden tot spa beschadiging en huidirritaties.

spa ozonatorEen zuurstofmolecuul bestaat uit twee zuurstofatomen, door ozoniseren wordt er een zuurstofatoom toegevoegd en heeft men een molecuul met drie zuurstofatomen. Dit ozon-atoom vernietigt en oxideert schimmels, bacteriën en virussen, ook wel micro-organismen genoemd. Na de werking van het ozon heeft het zijn werk gedaan en laat het geen bijproducten in het zwembad achter omdat het weer wordt omgezet naar zuurstof.

 Ozon breekt af.

Ozon is niet alleen voor vernietigen van micro-organismen, het vernietigt ook cosmetica, urine, transpiratie, olie en huid crèmes. Ozon wordt geïnjecteerd door middel van het venturi effect, die het geproduceerde ozongas als het ware in het water vermengd. Ozon is een belangrijke vorm van ontsmetting. Laat de werking van de spa ozonator dan ook minimaal een keer per jaar controleren. Het vermindert het gebruik van chemicaliën. Well-Tec kan dit voor u verzorgen!

Spa Ozonator vervangen.

Een spa ozonator is in vrijwel elke spa ingebouwd. Je hebt ze in verschillende uitvoeringen. De installatie moet aan enkele voorschriften voldoen. Zo wordt er alleen materiaal gebruikt die bestand is tegen inwerking van ozon. Om te voorkomen dat er water in het apparaat dringt, wordt er gebruik gemaakt van een of twee terugslagklepjes. Een ozonator installeren dient zorgvuldig te gebeuren. Het is niet alleen een kwestie van de ozonunit vervangen. U kunt een ozonator bestellen via onze webshop.

spa ozonatorsShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedIn

Meer weten? Neem contact met ons op! »